Amager

Jeg havde endnu ikke roet Amager rundt i år, lige som det var ved at blive varmere, rev jeg skulderen af led, så.......

I lørdags hvor det var Grundlovsdag, var en udset til et forsøg. Jeg roede fra Nova i Hellerup kl 8.15. Jeg havde to bananer og en lille cacao samt 2 liter vand på bagdækket. Jeg havde en ide om padle rundt uden pause, men var ikke helt besluttet. Det ville komme an på vinden, det kunne jo være at det var så hårdt at jeg skulle have en pause.

Det var næsten vindstille og en dejlig morgensol varmede da jeg krydsede over til den "nye" skudehavn. Det gik stille og roligt derudaf. Nede ved Kastrup mødte jeg Christoffer, en gammel kollega, sammen med en ven i en toer kajak. Vi roede og snakkede lidt.

Her er Dragørfortet. Mod syd kunne jeg lige skimte Drogden fyr, som osse kunne være en fin kajaktur.

Det sydligste punkt på Amager, indtaget af køer. Bemærk den store radar i baggrunden, ssshhhhhh.......

Lidt efter det sydligste punkt kommer den uendelig lange dæmning....... Det føles som om den aldrig slutter. Holdt en lille tissepause siddende i kajakken.

Samtidig har man udsigt til Avedeøreværket, så det er ikke helt så kedeligt.

Man tror man slipper for dæmningen, men den forsætter efter Sjællandsbroen, ca 4-5 km inde i Kalveboderne.

Det fine sluse hus i Sydhavnen.

Den ny renoverede sluse, strømmen var selvfølgelig IMOD! Så der måtte trækkes til. Den østlige del af slusen er lukket og man skal passere de midterste sluseporte.

Næsten hjemme, roede omkap med et par slæbebåde der var ved at dreje megaskibet i baggrunden. Jeg nåede lige ud af indsejlingen til Københavnshavn inden skibet kom bragende.

Kl 14.45 rørte jeg ved Novas bro. Kravlede temmeligt stivbenet ud af kajakken. Var en smule træt men havde fornemmelsen af at jeg kunne have roet videre. Det tog ialt 6,5 time at ro de 56 km rundt, det giver en snitfart på 8,6 km/t. Det er jeg ret godt tilfreds med. Desværre havde jeg fået nogle store slidsår af min trøje, de sved temmligt meget. Det skal jeg have fundet en løsning på inden jeg tager på sommerferie.

Skrevet af Ravn den 8-6-2004