50 km i Epic V10L

Jeg har nu fået roet 50 km i min Epic V10L surfski. Det har været en super oplevelse! Men også en hel del der skulle læres.

Surfski er bygget til at blive padlet i store bølger hvor man kan surfe ned af dem. De har også vist sig at være gode på fladt vand. Molokai Race er nok det mest kendte surfski løb i verden, der er bølgerne normalt meget store... Men det er surfski der har rekorderne for 24 timer på både fersk- og saltvand.

Epic V10L er en mindre version af Epic V10. Fordækket er sænket lidt så man får mindre vindfang, desuden er sædet flyttet 2" frem så man får et bedre trim.

Jeg valgte at anskaffe min surfski i Ultra versionen. Så er den lavet af en kevlar/honeycomb sandwich. Det giver en meget let og stiv surfski. Min vejede præcis 12 kg.

Kvaliteten af surfskien er rigtig god. Selve skroget er perfekt lavet og samlingerne ser meget fine ud. Fodpedalerne er meget nemme at justere og virker solide. Selve roret stikker ret dybt så man skal passe på med lavt vand.

Jeg passer ret fint ned i den. Sædet er ikke så bredt, men ret dybt. Så har man brede hofter kan der være problemer med at passe. Fodsparket er i positionen længst væk fra mig.

Hvordan er den så på vandet?? Jeg synes den er super! Den føles hurtig, om den er det ved jeg ikke. Stabiliteten er ikke som en havkajak, den er en del mere levende. Roede en tur med Troel i går, han var i en Tracer og jeg i min V10L. Der var en god sydøsten vind så der var en del bølger. Havde inden roet ca 30 km på fladt vand i V10Len. Efter ca 3 km kæntrede jeg, prøvede at entre en enkelt gang men røg i, så vi lavede en makkerredning. Som Troels sagde "Havde du været i en Tracer var det ikke sket" og det er nok rigtigt. Jeg vil mene at stabiliteten er at sammenligned med en Tracer, men når jeg kender den vil jeg tro den er mere sødygtig end en Tracer.

En stor fordel ved en surfski er at når man ryger i vandet så kan man bare sætte sig op i den og ro videre. Man skal ikke tømme kajak osv. Surfskien er udstyret med en "bailer" som er et hul i bunden som suger vandet ud når man ror. Jeg har øvet mig et par gange på at komme op i surfskien, med varierende held. Men nu synes jeg det går ret godt, så med noget mere træning skal den nok være der i store bølger også. Ulempen med en "bailer" er at når man sætter surfskien i vandet så kommer der vand ind i fodbrønden. Så man har altid våde fødder, men det er også med til at gøre man føler man er på vandet.

En ting jeg ikke havde tænkt på inden jeg fik surfskien var at det giver en anden kajakoplevelse. På en måde føler jeg mig tættere på vandet da jeg ikke sidder inden i en kajak, men oven på den. Mine fødder er våde, benene er våde, bølgerne slår ind over en. Alt i alt en våd oplevelse, men også en fantastisk oplevelse! Jeg føler mig meget tæt på naturen og vandet, en lidt sjov følelse, der nok skal opleves.

Men alt i alt har det været spændende og jeg vil løbende komme med indlæg om de ting jeg lærer når jeg padler min surfski.

Skrevet af Ravn den 15-7-2007