M5 TiCa Lowracer

Så kom min nye cykel endelig. Har brugt de sidste 14 dage på at samle den. Har ikke haft ret travlt da der jo har ligget sne overalt. Igår fik jeg den færdig og kørte en meget kort prøvetur op og ned af vejen uden for. Ville ikke kører langt da det stadig er meget vådt med salt osv.

Fik et stelkit fra M5 og satte så komponenterne fra min gamle cykel på, der var dog også lidt der blev skiftet på vejen... Stellet er bygget i titanium og med en carbon baggaffel. Jeg fik også en carbon mono forgaffel og carbon sæde. Kulfiberarbejdet er meget flot lavet, har ikke set noget ligende! Svejsningerne på titanium rammen er også perfekte. Selve samlingen gik uden problemer. M5 har virkelig lavet en super ramme, der er invendig kabelføring, små bøsninger osv lige hvor der er brug for det. Det gør at kablerne er lige hvor de skal være.

Cyklen er også udstyret med en monoforgaffel, udover at se flot ud har det også nogle praktiske fordele. Det er mere aerodynamisk da det ene ben der er, er formet som en vinge for at give mindre modstand. Desuden undgår man også at kæden skraber på siden af forgaflen. Alt i alt en flottere løsning end på min gamle cykel der havde en assymetrisk forgaffel, og det vejer præcis det samme.

Jeg havde også bestilt en nakkestøtte til cyklen. Uden at have prøvet den på lange ture er jeg sikker på at jeg bliver meget glad for den. Jeg ligger så behageligt med hovedet tilbage. Sædevinklen er ret lav på cyklen så det er næsten nødvendigt. Men er klart noget alle burde kører med, man får bedre aerodynamik og mere komfort uden at det vejer ret meget.

En af de ting jeg aldrig blev glad for var bremse systemet på min gamle cykel. M5 laver verdens letteste og stiveste bremsekør, samt nogle smarte bremsegreb. Så det skulle jeg selvfølgelig prøve. Jeg har endnu ikke kørt nok på cyklen til at kunne sige hvordan de virker, men vil komme med noget når jeg har fået flere kilometer på dem.

Vægten endte på lige under 11 kg. Hvilket ikke er dårligt, men heller ikke imponerende let. Regner med at opgradere lidt ting over det næste års tid også skulle den gerne komme under 9,5 kg.

Men vigtigst af alt mangler jeg en ordentlig prøvetur! Håber meget på at vejret arter sig og jeg kan komme ud og få nogle kilometer på den snart. Regner med at tage den med til Florida i marts, så der skulle være rig lejlighed til at prøve den i varmen:-)

Byggeliste:

Ramme: M5 Tica Lowracer

Forgaffel: M5 Monoblade Carbon

Styrfittings: Chris King

Kranksæ¦t: FSA SLK Mega Exo Compact

Bremser: M5 Bram Brakes

Bremsegreb: M5 EBS

Forskifter: Shimano Dura-Ace

Bagskifter: Shimano XTR med M5 UTA

Skiftegreb: SRAM Rocket

Pedaler: Look PP 2.06

Kæde: Shimano Dura-Ace

Sæde: M5 Carbon

Hjul: Renn 575 Pladehjul og M5 Aero Mono forhjul

Quickrelase : Tune

Fremtidige opgraderinger: Pedaler, skiftegreb, 10 speed skifter, lettere disc, aero forhjul, bagkåbe.

Skrevet af Ravn den 12-2-2006