Fyn rundt, dag 3

I går aftes, lige som vi skulle til at spise, kom Carsten Hansen som vi begge kender fra Havkajakroerne. Det blev en meget hyggelig aften med en masse kajaksnak.

Vi stod op ved 7 tiden, og fik noget havregryn. Det var heldigvis rigtig fint vejr. 7-8 m/s fra sydvest og vest, så vi ville få en rigtig god rygvind. Vi valgte at ro inden om Æbelø, da stormvejret havde gjort at det var meget højvande. Vi var enige om at det ville være snyd at bære over nogen steder, så kunne vi ikke komme inden om ville vi blive nød til at ro tilbage. Det viste sig at bølgerne var helt perfekte at surfe på, så vi havde det super sjovt. Det viste sig at der ikke var nogen problemer med at smutte inden om, der var masser af vand. Der hvor ebbevejen normalt er var der ca 1,5 meter vand.

Mine kort havde jeg desværre glemt i Peters klub. Peter manglede et langt stykke på sine kort, så det var på hukommelsen at vi roede derudaf. Men de var nemt at finde vej, det var jo bare langs kysten.

En times tid efter Agernæs gik vi ind og spiste lidt frokost. Vi fandt et fint lille sommerhus hvor vi kunne sidde i læ for vinden. Peter havde fået en Fjellduken i julegave, det er en slags vindsæk. Det er en stor pose som er camuflage farve, og inden i den sad Peter og spiste frokost, at dømme efter lydene var der dejligt varmt inden i den. Faktisk har Peter lovet at jeg må prøve den en af dagene. Håber bare det bliver et øde sted. Frokosten var egentlig rigtig dejlig, da jeg skiftede til noget tørt undertøj og havde ekstra med så jeg kunne bare ro videre i det. Det er en af de store fordele ved at bo i klubber, man kan tørre sit tøj undervejs.

Efter frokosten satte vi kursen direkte mod Fynshovede. Der var en god kraftig vind skråt ind fra ryggen, og nogle pæne bølger. Vi havde begge musik i ørenen, og nød vinden og bølgerne. Der var en del trafik med store fragtskibe ind til Odense, men vi holdt bare god afstand. Det tog lidt under to timer at krydse, og det havde været en fornøjelse hele vejen.

Kort efter Fynshovede kom vi til campingpladsen hvor vi skulle sove. Vi havde ringet i forvejen og tjecket at de havde åbent. Vi blev indlogeret i en fin lille to personers hytte. Varmen blev straks skruet op på højeste blus, og fik sat en tørretumler over med vådt rotøj.

Vejrudsigten for i morgen er ikke for lovende. Men vi regner med at komme til Kerteminde, hvis vejret er rigtig godt ror vi til Nyborg.

Peter prøvede I dag at ro med vesten under sin jakke, så den kan ikke ses på billederne. Der er desværre ikke nogen konklusion på om det er behageligt, men Peter lover at det kommer der I morgen.

Skrevet af Ravn den 11-1-2005