Fyn rundt, dag 8

Efter en god nat søvn, vågnede vi til vind fra sydvest. Vi havde en af de længere dage foran os, så vi var hurtigt ude af klappen. Det var hård modvind så vi startede med de grønlanskeårer, og de viste igen deres værd. Efter en times sejtrækken kom vi i læ af Lyø. Derfra gik det bedre med sidevind resten af dagen. Da vi havde passeret Hornelandet kunne vi se Helnæs. Peter manglede et stykke på sine kort, så vi var enige om at vi kunne jo stoppe og spise lidt tidlig frokost ved fyret på Helnæs. Men vi skulle blive overrasket... Timerne forsvandt, og der var temmeligt langt. Det viste sig totalt umuligt at gå ind ved fyret, så vi blev ved med at ro. Vi forsatte og forsatte, til sidst endte vi med at spise sen frokost ved den lille havn ved dæmningen over til Helnæs.

Med fornyede kræfter roede vi videre, pludselig var der ikke ret langt til Assens. På spidsen at Torø så vi korset der er rejst til minde om nogle danskere der forsøgte at krydse Lillebælt under den Preussiske besættelse af Sønderjylland.

Da vi kom til Assens Roklub ringede vi til formand Erik. Han kom straks med en gæstenøgle. Han viste os rundt i klubben, som har nogle meget flotte lokaler. Der er en speciel afdeling til gæsteroer. Derudover har de Fyns bedste og varmeste bad, så det tog sin tid.

Der er sikkert en del af jer der følger med der tænker, hvad får vi afterne til at gå med? Vi skal selvfølgelig have noget og spise, men ellers fordriver vi tiden med at slappe af. Der er også blevet læst en ikke ubetydelig mængde klubblade, fordelen er at vi så er helt inde i hvad der sker i de klubber vi kommer til når vi har læst de sidste to års blade i den forgående klub.

I morgen skulle vi meget gerne komme til Strib hvor vi afslutter turen. Der kommer selvfølgelig en opdatering på det i morgen. I løbet af næste uge vil jeg skrive lidt om vores valg af udstyr, som det er blevet efterlyst.

Skrevet af Ravn den 16-1-2005